The Unlikely Murderer, un serial ce trebuie să fie descoperit

The Unlikely Murderer este un mini serial suedez pe Netflix, ce imbina de minune fictiunea cu realitatea. Este inspirat din fapte reale, mai ales din asasinarea primului ministru, in anul 1986, la Stockholm. Iar serialul ne prezinta cum, intr-o maniera fictiva, Stig Engstrom, desemnat vinovat de crima, a putut sa isi planifice actul, si mai ales, sa fuga de politie.

Cele cinci episoade se inspira din opera de succes a lui Thomas Petterson si ne prezinta Ancheta si rolul cheie al misteriosului Engstrom din cadrul acesteia.

Faimosul Stig Engström este intepretat de catre Robert Gustafsson (The Truth Will Out)  si alaturi de el ii putem regasi, mai ales pe Eva Melander (White Wall), Björn Bengtsson (The Last Kingdom), Magnus Krepper (When The Dust Settles), Joel Spira (Thicker Then Water) sau Lia Boysen (Der Kommissar und das Meer ).

Serialul nu este unul documentar, cum am putea crede, ci mai degraba este unul inspirat din romanele politiste nordice care ne tin cu sufletul la gura. Mini serialul este un savant amestec de genuri si ar putea sa fie copilul nelegitim al suedezului Quicksand sau al serialului American antologic, American Crime Story.

Suspansul creste de la un episod la altul si are acelasi ton ca si Quicksand, caracteristic thrillerelor nordice. Iar reconstituirea evenimentelor din Ancheta ne duce putin cu gandul la opera lui Ryan Murphy, cu un plus de sobrietate insa. Este creat de catre aceeasi societate ca si Quicksand deci si ambianta este una similara cu a acestuia.

Chiar daca serialul imbina de minune fictiunea cu realitatea, acest lucru se intampla deoarece nu a fost dovedit niciodata faptul ca Stig Engstorm l-a omorat pe primul ministru in anul 1986. Aceasta teorie este insa pista privilegiata si interpretul lui Stig, Robert Gustafsson, o sustine.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *