The Lost Daughter, un film Netflix plin de emoție

The Lost Daughter se indeparteaza putin de filmele clasice, destinate marelui public si se vrea a fi, inainte de toate, un film dramatic. Cu Olivia Colman in rolurile principale, The Lost Daughter este un film care iti place sau care te plictiseste. Punct.

The Lost Daughter: care este povestea filmului?

Filmul o are in prim plan pe Leda, o profesoara de literatura comparata in varsta de 48 de ani care isi petrece vacanta de una singura in Grecia. Odata ajunsa aici, Leda face cunostinta cu Nina si cu fiica sa Elena. Cele doua ii amintesc de relatia cu fiica sa Bianca dar si cu celalalta fiica, Martha. Un accident minor se va produce. Elena va disparea de pe plaja fara urma intr-un moment de neatentie al mamei insa va fi rapid regasita de Leda. Micuta isi pierde papusa in timpul acestui episod insa vom intelege rapid ca nu a fost vorba de o pierdere ci de un furt comis de Leda.

Acest accident cu furtul papusii ii va provoca lui Leda o serie de flashback-uri cu privire la trecut, atunci cand isi crestea fetele si era casatorita. Aceasta intoarecere in trecut ne va da lamuriri cu privire la noua personalitate a lui Leda si ne va face sa intelegem ca aceasta femeie care pare mereu crispata si trista atunci cand vorbeste despre fiicele sale nu are un comportament tocmai normal.

Inca de la inceput, doua mari teme se degaja: singuratatea si maternitatea. Ghicim inca de la primele flashback-uri pe care le are Leda ca va urma o plimbare melancolica, ceea ce nu va face decat sa ii confere complexitate personajului. Tot filmul este bazat pe comportamentele paradoxale ale acestei femei, facandu-ne sa ne gandim la zeci de ipoteze care sa explice singuratatea sa si sentimentele contradictorii care par sa o traverseze.

Cu alte cuvinte, The Lost Daughter este un film care abordeaza raportul personal pe care fiecare femeie il poate avea cu maternitatea, dincolo de imaginea minunata si stereotipa vechiculata actualmente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *