The Expanse – de ce să te uiți la acest serial

The Expanse – de ce sa te uiti la acest serial inainte de incheierea sa pe Amazon Prime Video?

SF-ul este un gen destul de scump de produs, mai ales atunci cand viane vorba despre Space Opera. Din acest motiv poate ca este si un gen destul de subreprezentat. Dar, serialul The Expanse este exceptia care confirma regula. Are cinci sezoane disponibile pe platforma iar sezonul cu numarul 6 va aparea in curand si el incepand cu data de 10 decembrie.

O adaptare de la seria literara a lui James S. A. Corey, The Expanse a fost dezvoltat de catre Mark Fergus si Hawk Osby, un duo care pana atunci a lucrat doar pentru marele ecran.

Aici, mergem cu 200 de ani inainte in viitor intr-un viitor in care sistemul solar este colonizat. Il urmarim pe detectivul Miller care opereaza pe Statia Ceres in centura asteroizilor care trebuie sa o regaseasca pe Julie Mao care a disparut fara sa lase vreo urma.

In acest serial stiinta nu este deloc neglijata. Viziunea sa cu privire la colonizarea spatiala sau chiar doar miscarea vaselor, totul a fost gandita in cele mai mici detalii.

Deci chiar daca unele elemente din The Expanse se bazeaza mai mult pe imaginar exista si destule fapte stiintitifice pentru a credibiliza acest serial.

Este un veritabil thriller spatial. Nu prea conteaza genul, un bun serial trebuie sa aiba si cea mai buna poveste. Aici este vorba despre un thriiler care imbina de minune elemente de politica si mai multe puncte de vedere.

Temele sunt puternice, dar nu supraincarca povestea. The Expanse este genul de serial care are mai multe nivele de lectura sau de intelegere. Vorbim aici despre luptele de clasa, de militarism, de diplomatie si de resursele importante care permit vietii sa existe pe Pamant.

Aventura este una de dimensiuni umane. Serialul este povestea unor persoane care nu au nimic in comun in afara de dorinta de a salva pe altcineva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *