My Brother, My Sister: dramă familială italiană

Disponibil incepand cu data de 8 octombrie pe Netflix, My Brother, My Sister ne scufunda in mijlocul unei drame familiale, salvata de distributie.

Atunci cand testamentul tatalui lor ii obliga sa locuiasca impreuna, fratii si surorile Nik si Tesla – si cei doi copii ai lui Tesla – fac eforturi disperate pentru a trece peste toate diferentele si pentru a deveni in sfarsit o familie unita. Cu un astfel de synopsis, ne-am astepta la o comedie mai degraba clasica, in jurul unei familii disfunctionale care nu poate locui impreuna fara sa se certe. Insa, in cele din urma, filmul realizat de Roberto Capucci este complet diferit. Nik reapare la inmormantarea tatalui sau, la 20 de ani dupa ce a plecat sa isi faca un rost in viata.

Nevoit fiind sa locuiasca impreuna cu sora sa, descopera aceasta familie pe care abia o cunoaste. Sora sa traieste doar pentru fiul sau Sebastiano, diagnosticat bipolar si schizofrenic si nepoata sa prefera sa paraseasca casa, incapabila sa comunice cu mama sa.

Aceasta reintoarcere a unchiului Nik in casa familiala ia rapid o alura clasica. Spiritul sau liber si independent pare benefic pentru nepoata si nepotul sau. Atitudinea surorii sale vis-a-vis de el evolueaza in egala masura, fara prea mari surprize, in sensul bun al cuvantului. Insa drama din prezent nu are cum sa stearga ranile din trecut, pastrate pana la sfarsitul filmului. Printre ele o avem pe Giada, fosta logodnica a lui Nik, interpretata de actrita Caterina Murino, o aparitie din ce in ce mai rara pe marele ecran.

Chiar daca scenariul nu impresioneaza prin originalitate, filmul se bazeaza pe o distributie solida si convingatoare. Alessandro Preziosi si Claudia Pandolfi sunt cunoscuti de toata lumea si sunt perfecti in rolurile de frate si sora. Alaturi de ei ii mai avem in film pe mai tinerii Francesco Cavallo, Stella Egitto si Ludovica Martino.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *