Documentarul The Magic of the Diary of Anne Frank

The Magic of the Diary of Anne Frank: documentar disponibil pe Netflix

Netflix tocmai si-a adaugat in catalog documetarul The Magic of the Diary of Anne Frank, documentar care revine asupra impactului acelui jurnal, considerat una din cele mai influente carti ale secolului XX.

La 70 de ani de la moartea in lagarul de concentrare din Bergen-Belsen, Anne Frank ramane o adevarata inspiratie pentru numeroase persoane din intreaga lume. Cum au reusit aceste cuvinte ale unei adolscente insirate intr-un jurnal sa isi gaseasca ecoul in lumea de azi? La aceasta intrebare, documentarul semnat de Simonka de Jong si Bernard Krikke incearca sa raspunda.

Cu interviuri luate unor personalitati diferite precum Whoopi Goldberg, Gloria Estefan, Stevie Wonder, Carice van Houten sau Dan Brown, filmul exploreaza diferitele locuri legate de istoria tinerei fete. Emotia resimtita de cei care intervin atunci cand viziteaza Anexa, ascunzatoarea tinerei timp de doi ani si in care si-a redactat jurnalul sau in fata memorialului instalat in fata lagarului Bergen-Belsen.

Cu o durata de 52 de minute, The Magic of the Diary of Anne Frank exloreaza cu emotie impactul jurnalului scris de Anne Frank asupra milioanelor de persoane din intreaga lume. De la Amsterdam la New York, trecand prin Argentina (unde a fost reconstituita Anexa) si Coreea de Nord, marturiile diferitelor persoane demonstreaza cu forta impactul cuvintelor unei tinere inocente, la 70 de ani de la scrierea lor.

Naascuta intr-o familie de evrei, Anne Frank a locuit aproape toata viata in Olanda, tara in care s-au refugiat parintii sai, de frica nazismului. Intre anii 1942-1944, perioada care se regaseste in jurnalul sau, familia Frank si prietenii nu au parasit nicio secunda Anexa, ascunzatoarea in care sperau ca vor reusi sa supravietuiasca pana la incheierea razboiului. Cu doar doua saptamani ininte de eliberarea lagarului, Anne moare din cauza tifosului, la doar 15 ani. O tanara care ar fi putut deveni o mare scriitoare…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *