Colin in Black & White: serial ce merită descoperit

La jumatatea drumului dintre un serial si un documentar, Colin in Black and White este un titlu nou ce merita sa fie descoperit. Este noul serial al lui Ava DuVernay care ne prezinta copilaria lui Colin Kaepernick.

Inspirat din viata quarterback-ului Colin Kaepernick, Colin in Black ans White revine asupra copilariei si tineretei acestuia si asupra parcursului atletului din momentul in care acesta a fost adoptat de un cuplu de albi.

Este vorba despre un mini serial dramatic de sase episoade care ne prezinta intimitatea acestui sportiv excelent, care a devenit o adevarata figura militanta in Statele Unite.

Jaden Michael, cel care a putut sa fie vazut si in The Get Down, va avea rolul tanarului Colin. Parintii adoptivi ai jucatolului NFL, vor fi intepretati de catre Mary-Louise Parker (Weeds) si Nick Offerman (Parks and Recreation). Amarr M. Wooten (American Housewife), Mace Coronel (Wireless) si Gabriel Womack (Audrey) fac parte si ei din casting. Colin Kaepernick are rolul povestitorului.

Colin in Black and White reprezinta un savant amestec dintre talentul si indemanarea lui Ava DuVernay in fata unei povesti foarte frumoase si pasiunea pentru fotbalul American. Este ca si cum When They See Us ar fi intalnit All American. La fel ca si primul serial, Colin in Black and White vrea inainte de toate sa ne prezinte o poveste adevarata, folosind instrumente narative similare. De altfel, are un subiect similar, lupta contra rasismului.

O tema prezenta si in All American care ne prezinta confruntarea dintre doua lumi prin intermediul fotbalului American.
Dar, aici avem de-a face cu un format aproape hibrid, intre serial si documentar. Colin a participat la crearea acestui serial, dar acesta si povesteste aici faptele prin care trece. Chiar daca faptele sunt putin romantate, este vorba despre tineretea sa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *