Books of Blood: un film horror care promitea mult

Pentru a sarbatori asa cum se cuvinte weekendul de Halloween, Disney + ne ofera un thriller horror, Books of Blood, bazat pe scrierile lui Clive Barker, publicate in anii ’80.

Filmul Books of Blood este co-scris si realizat de catre Brannon Braga si ne infatiseaza portretul a trei personaje al caror destin se incruciseaza de-a lungul intrigii: Jenna, Mary si Bennett. Trei povesti independente una fata de alta insa care, la final se incruciseaza.

Prima poveste se intereseaza de destinul lui Jenna, o tanara studenta care sufera de tulburari mentale usoare si care nu mai vrea sa isi ia medicamentele. Decide sa fuga din casa familiala spre Los Angeles si isi gaseste refugiu pe timp de noapte la un motel condus de un cuplu mai in varsta. Sejurul ei se va transforma intr-un veritabil cosmar insa nu vom spune mai multe.

A doua poveste se intereseaza de Mary, un psiholog renumit care si-a pierdut recent fiul in varsta de doar sapte ani, din cauza leucemiei. Il intalneste pe Simon, un clarvazator care pretinde ca poate vorbi cu mortii si care vine sa ii livreze un mesaj de la fiul sau. Ultimul personaj al filmului este Bennet, un ucigas platit care cauta o carte de o valoare inestimabila si nu se da in laturi de la nimic pentru a o gasi.

Aceasta legatura, nu destul de prezenta,constituie principalul defect al filmului. Primele doua povesti sunt prea independente una fata de alta, asteptand ca cea a lui Bennet sa se invite din nou pe micul ecran, dupa ce a constituit scena de deschidere. Nimic din toate cele spuse pana acum nu ar trebui sa va impiedice sa dormiti noaptea sau sa lasati lumina aprinsa. Insa, numeroasele jump scares, apartiiile si alte ciudatenii sunt suficiente pentru a mentine tensiunea, proprie acestui gen de filme.

Actorii ofera o interpretare remarcabila si prezenta lor este suficienta pentru a salva acest film horror care la inceput promitea mult…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *